Tačno u podne, poljoprivrednici su traktorima i sa poljoprivrednim mašinama stigli ispred Skupštine Crne Gore, na protest, koji su ranije najavili. Oni su tokom prošlonedjeljnog okupljanja zatražili pomoć od Vlade, ali i ostavku resornog ministra Aleksandra Stijovića, prenosi Anadolija.

Nakon što na njihove zahtjeve nije bilo odgovora, danas su se okupili u još većem broju.

Milko Živković iz Unije stočara upozorio je Vladu da "nemaju vremena za čekanje" i ponovio zahtjeve.

- Tražimo da Vlada izdvoji novac iz rezerve budžeta i da nam se plati po 0,05 eura po litru proizvedenog mlijeka od 1. januara 2021. do stabilizacije tržišta stočne hrane. Tražimo povraćaj akcize na gorivo po hektaru za sve obrađene površine u Crnoj Gori uključujući i pokošene površine. Tražimo i rješavanje viškova crnogorskih sireva, kako bi otkup kozijeg i ovčijeg mlijeka mogao da počne od 1. jula. Tražimo radni sastanak sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i ministrom finansija Milojkom Spajićem što hitnije, da ne bi radikalizovali proteste i prosuli đubrivo u svim gradovima - rekao je Živković.

Ministru poljoprivrede Aleksandru Stijoviću poručili su da je u jednom momentu omalovažavao crnogorske stočare te da se nadaju da to neće imati priliku nikad više da uradi.

O daljim potezima, kako je kazao, javnost će blagovremeno biti obaviještena.

- Strpljenje neće trajati u nedogled. Može se zaista desiti da cisterne budu prosute po Podgorici i svim drugim gradovima - poručio je Živković.