open-navfaktor-logo
search
Burno na sjednici
Zahiragić traži da se država zaštiti od Nikšića, a Konaković da se Skupština zaštiti od Zahiragića
Skupština Kantona Sarajevo kojoj je na dnevnom redu zakonsko rješenje prema kojem se trebaju obeštetiti oni kojima je zabranjen rad zbog epidemioloških mjera koje je naredila Vlada KS, još uvijek raspravlja. 
22.03.2021. u 16:10
get url
text

Zastupnici su u jednom momentu počeli raspravljati o tome šta je kome država. 

Nakon brojnih diskusija, zastupnik Zvonko Marić je rekao kako sluša sve vrijeme "da nam država ne treba".

- Država će nekome možda trebati. Ne trebaju možda oni koji danas nažalost predstavljaju državu. Ostavite državu i recite "oni koji predstavljaju državu". Vlast, ova ili ona, kako god hoćete, ali država? Neko je ginuo za tu državu - kazao je Marić dodajući da se država ne treba spominjati kao personifikacija za vlast i da "u našem jeziku ima dovoljno drugih termina". 

Dodatno je "zakuhao" zastupnik Damir Nikšić replicirajući Mariću sa svojim viđenjem države, a potpom je burno reagirao zastupnik Haris Zahiragić. 

Ukratko, Zahiragić je tražio da se u Skupštini zaštiti država od Nikšićevih interpretacija, a potom se javio zastupnik Elmedin Konaković koji je tražio da se "zaštiti dignitet Poslovnika i Skupštine KS od Zahiragića", pa zatražio polusatnu pauzu.

Skupština zasjeda, ponavljamo, zbog ekonomskih mjera koje bi trebale pomoći ugostiteljima kojima je zabranjen rad zbog lockdowna. 

Kako je ta rasprava izgledala pogledajte u videu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.