open-navfaktor-logo
search
Skupština KS
Zahiragić poručio Forti da ima podršku SDA ukoliko ga opstruiraju koalicioni partneri
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić je postavljajući pitanja tokom današnje Skupštine kazao kako premijer Kantona Sarajevo ima punu podršku Kluba SDA ukoliko je hrabar da predloži ozbiljne i konkretne mjere.
15.03.2021. u 14:24
get url
text

- Kada je premijer zakazao ovu sjednicu, davao sam podršku da se glasa za ovu sjednicu očekujući da se donesu konkretne mjere, ali smo od premijera Forte čuli dvije rečenice. Prva je bila o kriznom komuniciranju, a druga Fortina rečenica je bila da traži podršku od nas da usvojimo niz rješenja da se olakša privredni i zdravstveni sistem. Međutim, mi nemamo niti jedno rješenje na stolu. A upozoravam vam da je situacija voma delikatna kako u zdravstvenom tako i u privrednom sektoru. Pozivam premijera Fortu da nam kaže konkretno šta to oni nama trebaju ponuditi. Premijer Forto ima punu podršku Kluba SDA ukoliko će biti dovoljno hrabar da ozbiljne i konkretne mjere predloži, a ukoliko će se ova Skupština nastaviti onim tragom kojim je krenuo ministar zdravstva Vranić – kazao je Zahiragić.

Zahiragić je upitao premijera Fortu i Vladu šta konkretno traže da Skupština KS usvoji.

- Mi ne želimo da se pretvara ni ova Skupština ni sva kriza oko pandemije u političku borbu. Molim vas budite hrabri premijeru Forto, govorim i u svoje ime i u ime svojih kolega iz SDA. Šta konkretno predlaže premijer Forto, koje su to mjere, da li ima spremne zakone, koji su to zakoni, a kao što smo čuli u Vladi KS, da li ima problema sa koalicionim partnerima koji ga onemogućavaju da donese hrabre mjere. Ukoliko mu treba podrška SDA u kapacitetima u kojima možemo, pozivamo premijera da  skine okove koalicionih partnera koji mu ne daju da rade i na njega svaljuju krivicu, a  mi ćemo ga podržati i bit ćemo odgovorni i ne želimo biti opozicija u ovako teškim uslovima - zaključio je Zahiragić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.