- Nisam otišao na Svečanu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo povodom Dana Kantona Sarajevo. Nisu ni moje kolege iz Kluba SDA. Nisu ni neke kolege iz drugih stranaka. Zašto? 

Zato što je Trojka odlučila da Nevenku Tromp proglasi počasnom građankom Kantona Sarajevo!
Donijeli su to odluku navodno zbog izuzetnog doprinosa u istraživanju i dokumentiranju dokaza o genocidu u Srebrenicu.
Mogao bi čovjek i pomisliti da nisu znali, da su imali časne namjere, a ne sve informacije.
Međutim, nakon što su žrtve genocida i sva relevantna udruženja, čak i udruženje haških svjedoka, napisali službeni dopis i osudili tu odluku.
Naveli su i da je osim što je radila na sramnom Izvještaju koji hvali i sam Vojislav Šešelj, nije dala nikakav doprinos
Žrtve genocida traže da se Nevenki Tromp oduzme titula počasne građanke Kantona Sarajevo - napisao je Zahiragić. 

Dalje navodi kako ih nisu napadali i jer je u pitanju tema koja je viša od političke borbe.

- Dali smo im šansu da povuku tu sramnu odluku, čak isto i predložili na posljednjoj sjednici Skupštine... Nisu povukli ovu sramotnu odluku. Pitate se zašto?
Danas smo dobili odgovor! Tromp, koja je imala veoma nečasnu ulogu u procesu revizije - o čemu će se govoriti sa dokazima, je ponovo u programu uživo iznijela niz zlonamjernih nesitina o tom procesu revizije. Otišla je i korak dalje, valjda da političkim mentorima opravda ovo nezasluženo priznanje, pa rekla nešto što je samo po sebi dovoljno da ne može biti počasni građanin Kantona Sarajevo. Naime, kazala je kako za eventualni raspad Bosne i Hercegovine neće biti krivi ni Dodik ni Čović, nego Izetbegović radi "retorike" o Izbornom zakonu, dakle kriv je, jer nije pristao na Izborni zakon po mjeri HDZ-a?

Neka se ne sekira Nevenka Tromp, a ni njeni mentori, ima se ko brinuti o Bosni i Hercegovini!
Međutim, neka se puno i ne raduje radi priznanja koje će večeras primiti, a ni njeni mentori, brzo će oktobar, a prvo što ćemo uraditi jeste poništiti ovu Odluku.