open-navfaktor-logo
search
Prekipjele mu prozivke
Zahiragić o Čampari: Ličiš na slabiće koji nakon razvoda o bivšoj pričaju sve najgore
Haris Zahiragić, član Predsjedništva SDA i odnedavno zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, oglasio se na svojoj zvaničnoj Facebook stranici povodom medijskih napada koji, kako je naveo, dolaze od Aljoše Čampare.
08.12.2020. u 22:02
get url
text

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Godinama ignorišem medijske napade na mene koji dolaze od Aljoše Čampare. Nekada je to radio preko Slobodne Bosne i nekih drugih medija - dok je bio u SDA, a danas preko njegovog tabloida "pressmedia" na kojem mu pišu priučeni novinari zaposleni na grbači građana u Federalni MUP.

U toku je konkurs za prijem još jedne novinarke sa regionalne TV stanice u FMUP, dok je, u jeku migrantske krize, stotine pravnika i kriminalista na birou.

Nisam jedini, mnogi su, kako iz SDA, tako i izvan nje, bili na meti njegovih plaćenika i medija.

Optuživali su me nekada da sam radikal, fašista, da uvodim šerijat na UNSA, prozivao mi je čak i rahmetli oca i tako dalje... Čak je jedne prilike otišao toliko daleko da me je, preko Slobodne Bosne, optužio da sam sa 13 godina imao pokušaj ubistva i "zločin u školskom wc-u" - što je naravno njegova bolesna konstrukcija na koju sam tada odgovorio radi javnosti, a koju i danas stranački botovi šire putem anonimnih komentara. Tvrdio je da nije, ali svako iole politički pismen zna za njegove nekadašnje veze sa tim žutim medijem.

Do danas nikada nisam javno odgovarao, ne zato što imam viška poštovanja spram njega ili što se plašim njegove pozicije u MUP-u ili veza u krivosuđu, nego zato što mi je on blizak rođak, pa radi ostatka porodice nisam želio da idem u to javno blato.

Međutim, kada već ovako dugo insistira i svaki dan piše bljuvotine na njegovom tabloidu "pressmedia", zaista nemam drugog izbora.

Tekstovi koje piše o meni posljednjih par sedmica čisti su tabloid, a takav pristup podrazumijeva da se nečiji stavovi izvrću, da se riječi vade iz konteksta i da im se daju posve kriva značenja. Tabloid pritom ima namjeru i da vas ocrni izborom fotografija. Tu loše skuhanu otrovnu čorbu potom se sponzoriše javnim parama. Neće to proći Aljoša...

Moraš malo bolje. Pa čak i Latićeve konstrukcije u "Bosniatimesu" imaju više smisla.

Čuj "Haris napao Bakira", "Zahiragić iscipelario Izetbegovića", "Politički lešinar Haris Zahiragić"...
A onda, već sutradan, "Zahiragić poltron", "Zahiragić šef botova", "Mladunče sa Poljina"...
Pa bolan dogovorite se jesam li poltron, revolucionar ili ne daj Bože izdajnik poput vas?
Ne ide vam od ruke. Uskladite se malo.

Najiskrenije, ne smetaju meni tekstovi i bljuvotine koje oni pišu, odveć sam navikao, međutim, moram istaći da sadržaj tih tekstova, ne samo o meni naravno, nego generalno, ne priliči našoj medijskoj sceni.
Jednostavno, taj neukus, neodgoj i nekultura, nisu svojstveni našem narodu.
Takav izbor riječi i necivilizirane personalne uvrede, također.

Postoji normalan način političke debate i izražavanja neslaganja, samo treba za takvo nešto biti obrazovan i odgojen.
Takve metode sataniziranja svojih političkih neistomišljenika, nisu zapamćene od vremena UDBE, ali s obzirom na njegov komunistički background, ne čude me ni te i takve metode.

Svakako, mogu razumjeti da Aljoši Čampari u posljednje vrijeme nije lahko.

Prvo mu nije uspio pokušaj da vrati svog patrona Amira Zukića na poziciju sekretara SDA. Neke stvari se mijenjaju, hvala Bogu.

Zatim, izgubio je dobar odnos sa svojim dugogodišnjim prijateljem i političkim mentorom, Asimom Sarajlićem - kojem se i dan danas pokušava svetiti. To mi nekako liči na one slabe muškarce, koji nakon što dobiju zahtjev za razvoda braka, pričaju o svojoj dugogodišnjoj ženi sve najgore.

Nakon toga, razveo se i sa SDA, koja mu je davala sve, za moj ukus oduvijek, čak i previše.

Danas hoda za Konakovićem, kojeg je na svaki način godinama tjerao iz SDA i čak mu pisao krivične prijave, i oslovljava ga sa "Predsjedniče"!

O njegovim nekadašnjim pomuklim medijskim napadima na Konakovića, dok su oba bila u SDA, suvišno je i govoriti.
Isti slučaj je i sa Radončićem.

Treba imati želudac za to...

Odatle, vjerovatno, sva frustracija koja inspiriše i hrani "pressmediu".

Pokušava danas glumiti nekog revolucionara, a realno rodio se u službenom autu i čitav život uživa u svim privilegijama vlasti i budžeta. U svim sistemima. Jednostavno je, Aljoša, ne može se korovom protiv korova...

Mogao bih puno pisati, jer puno toga znam, međutim ne želim da umaram ovaj narod kojem nije do svađa.

Svakako, nastavi izazivati, ja ću samo odgovarati, a nemam oraha u džepu, dok sa druge strane ti bi mogao konačno biti javno demistificiran.

Samo nemoj preko ovog tabloida, imaš i ti Facebook profil, napiši lično, časnije je nekako. I hrabrije.

I da, sada možemo raspravljati i u Skupštini KS. Live - poručio je Zahiragić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.