- Vranić o najavljenim restriktivnim mjerama Vlade KS (najavljenom nasrtaju na temeljna ljudska prava i slobode): "Nećemo imati SUOSJEĆANJA za one koji pružaju otpor!"

Ovakva faraonska izjava, posebno od strane ministara zdravstva na temu vakcinacije, bi u svakom demokratskom društvu bila dovoljna za ostavku! Nažalost, mi još uvijek nismo takvo društvo jer Vranić i nakon skandaloznog tajnog vakcinisanja Vlade KS u zgradi Vlade (dok su stariji čekali u redovima na +40) i to Pfizerovim vakcinama (kojih nije bilo za onkološke pacijente), ali i svih ranijih skandala - poput onoga sa viskijem u Hitnoj pomoći - kao i svih pogrešnih izjava, on i dalje ostaje na mjestu ministra - napisao je Zahiragić.

VEZANI TEKST - Represija u "Republici Sarajevo" u najavi: Vranić i Forto neće imati suosjećanja za građane "koji pružaju otpor"

U objavi na svom Facebook profilu istakao da je bahatost vlasti u Kantonu Sarajevo prešla svaku mjeru zdravog ukusa, te je nabrojao tek posljednje skandale.

- Iako su obećavali još od januara, Vlada KS nije nabavila niti jednu vakcinu. Nismo to koristili za političke obračune, jer smo svjesni da kantoni i entiteti nisu države, pa da nije lagan zadatak iz te pozicije nabaviti.

Nakon što su priznali, konačno, nakon mjesec dana pritisaka od strane javnosti, medija i nas iz opozicije, da se Vlada KS vakcinisala još početkom jula iako ne pripadaju prioritetnim grupama i to ni manje ni više nego Pfizerovim vakcinama, a koje nisu bile dostupne čak ni onkološkim pacijentima kojima su preporučene, saznali smo da im je vakcinacija organizovana u zgradi Kantona!

Paralelno s tim, odbili su našu inicijativu da se proces vakcinacije organizuje po opštinama/domovima zdravlja!

Također, dobili smo informaciju da su se pojedini načelnici, direktori i drugi članovi vladajućih stranaka vakcinisali po istom principu. Za to vrijeme, naši građani su se ponižavali i putovali stotine kilometara u države regiona da prime vakcine. Oni koji su dolazili na red u KS, doslovno su čekali u redovima na +40. Nakon svega, nema ni izvinjenja, kaže Edin Forto, onako hladno: "“Možda smo pogriješili što nismo to objavili..."

VEZANI TEKST - Neznanje ili obmanjuje javnost: Vranić tvrdi da su sve vakcine priznate u EU

Nakon svega, kao da to sve nije dovoljno, počeli su najavljivati da će radnicima koji rade u javnom sektoru u KS dolazak na posao usloviti vakcinacijom, kao i druge represivne mjere.

Kap koja je prelila čašu mog strpljenja je izjava Vranića iz naslova: "Nećemo imati SUOSJEĆANJA za one koji pružaju otpor!"

Halo!?

Put kojim je Vlada KS krenula, put bahatosti, privilegija, otimanja vakcina onkološkim pacijentima, ali i sada najavljeni put grubog zadiranje u temeljna ljudska prava i slobode, put je koji će zasigurno "Trojku" odvesti u politički ambis. Međutim, na putu za taj ambis nećete sa sobom pokupiti ljudska prava i slobode, nećete, to vam čvrsto obećavam! - naveo je Zahiragić.