open-navfaktor-logo
search
Šutnja 11-torke
Zahiragić: "Dritanizacija" Bosne i Hercegovine vam neće poći za rukom
Haris Zahiragić, novi-stari zastupnik SDA u Kantonu Sarajevo, osvrnuo sa na aktuelno političko stanje na svojoj Facebook stranici i nastupe u medijima u kojima je iznio stavove da se Bosni i Hercegovini priprema scenarij po kojem je Dritan Abazović postao ključna politička figura u Crnoj Gori.
08.10.2022. u 11:38
get url
text

Postavio je direktno pitanje strankama koje su se ujedinile protiv SDA "da li je ta šutnja cijena koju ste platili za podršku međunarodne zajednice i medija koje oni finansiraju na izborima?"

- Sinoć sam u Polisu govorio o nametnutim izmjenama Izbornog zakona.

Govorio sam i ranije taj dan na emisiji N1, iako sam samo kantonalni zastupnik.

Zašto? Zato što je to tema koja se tiče sviju nas i naše djece!

U izbornoj noći smo u centrali SDA, paralelno sa praćenjem rezultata, analizirali Schmidtov nametnuti Izborni zakon, jer Država je važnija od bilo kojeg rezultata.
Nakon toga je, do danas, Predsjednik Izetbegović na tu temu razgovarao sa Predsjednikom EPP-a (najjačom grupacijom stranaka u EU čija je članica i SDA) i sa liderom Turske - R. T. Erdoganom.

Šefik Džaferović je, također, u posljednjim danima svoga mandata kao člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, govorio na tu temu sa relevantnim ljudima.

Do danas, ni jednu jedinu riječi na temu ovog katastrofalnog Schmidtovog rješenja, nismo čuli od novoizabranog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa

Bećirevića, niti od predsjednika lokalnih stranka koji bi da sa par mandata liderišu procesima u Državi Bosni i Hercegovini i entitetu FBiH...

S druge strane, pojedinci su glasni kada govore o pokušajima da izbace SDA, kao stranku koja ima duplo više glasova od prve naredne, iz vlasti na višim nivoima.

Ta "Dritanizacija" Bosne i Hercegovine vam neće poći za rukom.

Da li je ta šutnja cijena koju ste platili za podršku međunarodne zajednice i medija koje oni finansiraju na izborima?

Nemojte odgovarati meni, niste to dužni, ali ODGOVORITE LJUDIMA! - napisao je Zahiragić na svom Facebook profilu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.