Povorku koja je u krenula od Rooseveltovog trga, nastavljajući centrom grada do parka Ribnjak, brojni građani pozdravili su mahanjem s prozora i balkona, a podršku su im dali i isticanjem zastave duginih boja i puštanjem balona, javlja fena pozivajući se na Hinu.

Uz zvižduke, glazbu i bubnjeve, povorkom su dominirale simbolične dugine boje, sudionici su ih nosili na odjevnim predmetima - torbicama, ukrasima oko vrata. Učesnici su istaknuli i poruke poput "Be proud of who you are", "Lijepa slatka slobodo", a mnogi su na došli u društvu s djecom ili kućnim ljubimcima.

Franko Dota iz Organizacijskog odbora Zagreb Pridea istaknuo je kako se radi o jednom od većih Prideova u zadnje vrijeme. 

- Prema procjenama, oko 10 do 12 hiljada ljudi koračalo je ponosno, odgovorno, hrabro - rekao je Dota i podsjetio da je Povorka ponosa jedan od najdugovječnijih proteta za ljudska prava u Hrvatskoj, a da se ove godine obilježava 20 godina od prve povorke koja se u Zagrebu održala u junu 2002. godine.

Istaknuo je da su i ove godine, demontranti koračali protiv homofobije, svake mržnje, nasilja i diskriminacije, ali i uputili jasan zahtjev gradu Zagrebu za osiguravanjem LGBT kulturnog centra. Stoga se Povorka ponosa održala pod ironičnim geslom "Dajte nam naša četiri zida!".

Povorku su podržali brojni političari. Prema informacijama Policijske uprave zagrebačke tokom povorke zabiježen je sam jedan izdvojeni incident.