Navode da je 48-godišnjak uhapšen u srijedu u naselju Savski Gaj, na temelju potjernice koju je raspisao velikogorički Županijski sud.

Temeljem sudskog naloga pretražen je stan kojim se koristio 48-godišnjak, a u njemu je pronađeno 167 grama kokaina, preša za pakiranje droge, vaga i ostali pribor.

Iz policije ističu da je Hrvatska preuzela izvršenje presude od Bosne i Hercegovine temeljem Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, nakon čega je 48-godišnji muškarac predan u remetinečki zatvor, dok će krivična prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama biti dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu, prenosi Hina.   

Kako saznaje Jutarnji list, radi se o Mladenu Džidiću za kojim je ranije Kantonalni sud u Mostaru raspisao potjernicu jer se nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) u Mostaru, u kojem je služio zatvorsku kaznu zbog ubistva Crnogorca Branislava Obradovića, počinjenog 13. oktobra 2009. iz koristoljublja.

Džidić je inače rođen u njemačkom Wuppertalu, a ima i državljanstvo Hrvatske, Njemačke te Bosne i Hercegovine. U Hrvatskoj je po potjernici BiH već bio uhapšen u ljeto 2019. godine i to nakon što je otkriveno da je prijetio smrću jednom državljaninu Hrvatske, zbog čega je tada i lociran u Sesvetama te uhapšen. Međutim, tokom postupka priznanja presude suda u BiH, domogao se slobode, te je u međuvremenu i hrvatsko pravosuđe za njim raspisalo potjernicu.