open-navfaktor-logo
search
Sa mjesta događaja
Začuo se rafal, a policajac je povikao "Poginu čovjek!"
Mještani Alipašinog Polja u Sarajevu za Faktor su ispričali o drami koja se sinoć odvijala u ovom naselju, a u kojoj je jedan policajac ubijen, a drugi teško ranjen
26.10.2018. u 08:57
get url
text

{$galerijaFotografija}

Policijski uviđaj na Alipašinom Polju, gdje je sinoć ubijen policajac MUP-a Kantona Sarajevo, dok je drugi teško ranjen prilikom sprečavanja automafijaša da ukradu automobil "golf 6", i dalje je u toku.

Policijski automobil u kojem su se nalazili napadnuti policajci još je na mjestu događaja. 

Prema kazivanjima očevidaca, drama u ovom naselju traje od sinoć. Policijske patrole kružile su naseljem od 23 sata, a kako pričaju, na policijskim motorolama se moglo čuti kako su dobili dojavu da se osumnjičeni kriju u blizini crkve. 

Međutim, ispričali su da policajci tada nikoga nisu pronašli. 

- Oko pola pet se čuo rafal, a pucnji su odjekivali kao da su petarde. Izašla sam na prozor i čula sam policajca kako psuje i viče "poginu čovjek!" - kazala nam je uznemirena građanka.

Dodaje kako se u rekordnom roku tu stvorila Hitna pomoć, kao i 20-tak policijskih vozila, a odmah nakon pucnjave nastavljena je potjera za automafijašima. 

Prema informacijama s terena, policajci nisu uspjeli ni izaći iz vozila kada su dočekani rafalom. 

Dio naselja u kome se odigrala pucnjava jutros je blokiran zbog policijskog uviđaja, a područje je ograđeno policijskim trakom.

Ubijeni policajac je iz naselja Briješće, a zaposlen je u PU Novi Grad.

 

Alipašino Polje pokušaj krađe policajac ubijen 2 26.10.2018.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.