- Tako se u petak ponovo namjeravaju okupiti četničke horde iz Višegrada, ali i susjednih država Srbije i Crne Gore i nastaviti sramnu tradiciju obilježavanja i veličanja četničkog vođe Draže Mihailovića, koji je odgovoran za najjezivije zločine nad Bošnjacima, Hrvatima i ostalim nesprskim građanima za vrijeme Drugog svjetskog rata. Da bismo zaustavili okupljanja Ravnogorskog četničkog pokreta iz Republike Spske, ali i njihovih istomišljenika koji dolaze iz susjednih država Srbije i Crne Gore, obraćamo se institucijama države BiH da brane državni poredak i spriječe ugrožavanje prava svih građana jedne nam i jedine Bosne i Hercegovine- poručuju iz ovog Udruženja na čijem čelu se nalazi povratnik u Višegrad i nekadašnji predsjednik SO Višegrad Suljo Fejzić. 

Udruženje moli ministra Fahrudina Radončića, "prije svega kao ministra sigurnosti BiH, ali i kao čovjeka da poduzme sve moguće radnje i akcije da se zabrani ovo okupljanje, tamo gdje je ubijeno preko 3.000 Bošnjaka na najsvirepiji način".

- Gdje su mnogi preživjeli bili izloženi nevjerovatnim torturama i poniženjima, veliki broj silovanih Bošnjakinja Vas obavezuje da u svojoj ministarskoj nadležnosti i ljudskom osjećaju poduzmete sve potrebne mjere kako bi spriječili najavljeno okupljanje. Također, napominjemo da je međunarodni sud u Hagu izrekao doživotne kazne za  te počinjenje zločine u režiji četničke ideologije i mislimo da na osnovu toga imate ljudsku, moralnu i zakonsku osnovu da to spriječite i zabranite. Pozivamo članove predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, Željka Komšića i Milorada Dodika, predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, potpredsjednika RS-a Ramiza Salkića, ministra u vladi Federacije BiH Edina Ramića, SIPA-u, Graničnu policiju BiH, visokog predstavnika Valentin Inzka, predstavnike Evropske unije da poduzmu mjere zabrane rada i djelovanja svih udruženja u BiH koja svojim radom i djelovanjem dovode do podsticanja i širenja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Direktno pozivamo i našeg načelnika Višegrada Mladena Đurevića da ne dozvoli ovakva okupljanja i da dokaže da je za suživot sa Bošnjacima. Još jednom želimo podsjetiti da je prošle godine, četničko divljanje u Višegradu, gradu "živih lomača" gdje su Bošnjaci živi spaljivani i gdje su počinjeni masovni zločini, obilježeno glavnom porukom "bit će opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina".Nadamo se da nećete dopustiti da se to desi i u petak  - poručuju iz Udruženje građana Svi za bolji Višegrad.