navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Stvorite iluziju

Zaboravite na injekcije i operacije: Trikovi za punije usne

Zavodljive usne, poput onih Angteline Jolie, nisu svima date, ali mnogi sanjaju o njima.

Objavljeno: 31.10.2022. u 17:09
get url
text

Desetljećima su djevojke "grizle i grebale" usne kako bi izgledale punije nego što zaista jesu. Kasnije su u pomoć pritekle razne kozmetičke procedure i plastične hirurgije.

Ali postoje i nježnije metode uz pomoć kojih ćete stvoriti iluziju punijih usana.

Prvi trik

Najlakši način je da ih ocrtate olovkom ton-dva tamnijom od ruža, izlazeći iz prirodnih granica za milimetar ili dva. Budite pažljivi i ne pretjerujte, inače ćete izgledati komično. Na ovaj način usne povećava i Jennifer Lopez.

Drugi trik

Za tanke usne idealni saveznici su sjajila i ruževi sa briljantnom završnom obradom. Nanesite ih, blago prelazeći preko konture i u nekoliko slojeva. A još bolje ako su ovi kozmetički proizvodi sa efektom volumena. Odnosno, trebaju sadržavati sastojke (mentol, biber...) koji aktiviraju mikrocirkulaciju, tako da će usne izgledati zavodljivije. Jedini negativan je da takvi proizvodi ponekad mogu izazvati neugodnost, jer će usne biti hladne.

Treći trik

Kako bi usne bile malo veće, potreban vam je korektor. Ne samo da prikriva crvenilo na licu, korektor pomaže i kod povećanja usana. Prvo, može maskirati konturu usana, ali i promijeniti oblik usana. Nanesite ga na uglove kako biste ih učinili užim i punijim. Zatim obojite usne ružem i nanesite kap providnog sjaja u sredini.