Neobična ceremonija

Zabava povodom 18. rođendana mačke

Objavljeno: 07.07.2019. u 22:52

Oner je za medije kazala kako je mačka član porodice

FOTO: Anadolija

Kućni ljubimci u životima svojih vlasnika igraju veoma važnu ulogu, pa je u posljednje vrijeme sve izraženiji trend organiziranja proslava za ljubimce. Tako je i Sena Oner (29) iz Denizlija u Turskoj organizirala zabavu za svoju mačku koju je udomila prije 18 godina.

Oner, savjetnica za odnose s javnošću, prije 18 godina na ulici je vidjela povrijeđeno mače kojem je odlučila pomoći i udomiti ga.

Prijateljstvo između nje i mačke Jale iz dana u dan bilo je sve snažnije, a Oner je odlučila i organizirati rođendansku zabavu.

U organizaciji su joj pomogle i prijateljice s kojima je ukrasila kuću, a mačku je odjenula u posebno krojenu odjeću. Fotografije s rođendanske zabave sačuvane su u albumu, a ”slavljenica“ je dobila i prigodne poklone.

Oner je za medije kazala kako je mačka član porodice.

Foto: Anadolija

“Kada sam je pronašla, bila je tek okoćeno mače. Ni oči joj nisu bile otvorene. Jedna šapa joj je bila slomljena. Sada slavimo 18. rođendan. Volimo je. Svi u porodici je veoma vole”, rekla je Oner.

Dodala je kako će hranu za mačke koju su dobili na poklone podijeliti napuštenim životinjama na ulici.

”Mačka ne razumije šta se dešavalo, a naš je cilj bio okupiti se i zabaviti se“, rekla je Oner.

Kazala je kako su i gosti bili zadovoljni i da je ovo bilo novo iskustvo za njih.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije