Prošlog vikenda, na punktovima u SCC-u i Bingo City Centeru vakcinisane su 754 osobe. A od početka ove akcije vakcinisano je 1.437 osoba.

Zbog velikog odziva građana, za vikend - 20. i 21. novembra ove godine bit će formiran punkt na još jednoj lokaciji - u Grand Centru na Ilidži. Onima koji se odluče vakcinisati u ovom tržnom centru, na raspolaganju će biti prve doze vakcina Moderna, Pfizer i Sinopharm. Vakcinacija će trajati od 10 do 14 sati.

Iz Ministarstva zdravstva KS naglašavaju da se druga i treća doza neće aplicirati na ovim punktovima, nego u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo, u skladu sa preporukama Kriznog štaba MZ KS.

- S obzirom na to da se ova akcija pokazala uspješnom, odlučili smo da se približimo građanima svih dijelova Kantona Sarajevo - naveli su.

Objašnjavaju da punktove u tržim centrima najviše posjećuju mladi ljudi, ali i da su vakcinisane sve starosne kategorije stanovništva, među njima i djeca starija od 12 godina, uz saglasnost roditelja.

Osim na punktovima u tržnim centrima, građani Kantona Sarajevo vakcinaciju i revakcinaciju mogu obaviti na punktovima u domovima zdravlja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, prvenstveno na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru, saopćeno je iz Press službe KS.