open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Za vikend u BiH do 17 stepeni, u ponedjeljak snijeg na planinama
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano, dok lokalno po kotlinama ima magle, saopćeno je jutros iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
17.02.2023. u 08:14
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Sokolac -10; Bugojno i Drvar -5; Bjelašnica, Prijedor, Sanski Most i Zenica -3; Banja Luka i Tuzla -2; Srebrenica -1; Ivan-sedlo i Livno 0; Bijeljina, Sarajevo i Široki Brijeg 1; Bihać i Zvornik 2; Mostar i Trebinje 3; Gradačac i Neum 8 stepeni Celzijusevih.

- Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni - naveli su iz FHMZ.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana.

Tako će prvi dan vikenda biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 0 do 6, a dnevna od 11 do 17 stepeni.

U nedjelju nas očekuje pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje preteženo sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne i u večernjim satima lokalno slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a tokom noći u većem dijelu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 11 do 17 stepeni.

Za prvi radni dan iduće sedmice prognozira se pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Prijepodne prestanak padavina u Posavini i Krajini, a prema kraju dana i u ostalim područjima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stepeni Celzijusevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.