open-navfaktor-logo
search
Potpisani sporazumi
Za vannastavne aktivnosti iz budžeta Općine Novi Grad izdvojeno 100 hiljada maraka
Općina Novi Grad Sarajevo iz ovogodišnjeg je budžeta izdvojila 100 hiljada maraka za podršku realizacije vannastavnih aktivnosti učenika novogradskih osnovnih škola, kao mjeru prevencije maloljetničke delinkvencije.
15.12.2022. u 13:57
get url
text
Općina Novi Grad

Pomoćnica načelnika Općine Novi Grad za obrazovanje, kulturu i sport Adisa Šuman potpisala je sa direktorima 15 osnovnih škola sa područja općine sporazume o realizaciji sredstava. Ovom mjerom Općina nastavlja podsticati talentirane učenike na dodatnu edukaciju, te pružiti podršku za učešća na takmičenjima iz tehničkih, sportskih, te oblasti kulture i umjetnosti.

Direktor OŠ "Džemaludin Čaušević" Emir Prljača istakao je značaj izdvojenih sredstva.

- To je velika podrška radu naših sekcija, za pripremanje svih manifestacija koje slijede. Neke od njih su obilježavanje Dana državnosti, defile maturanata i druge aktivnosti koje organizuju Općina i škola.

Sanjin Bezdrob, direktor OŠ "Osman Nuri Hadžić" rekao je da Općina Novi Grad Sarajevo niz godina daje podršku školama u svim segementima.

- Sredstva ćemo iskoristiti za vannastavne aktivnosti koje se odnose na sport, kulturu i muziku. Ove godine ćemo raditi bedževe i zastave, gdje će svaka škola imati svoju zastavu, za defile, za takmičenja, te ćemo svi na taj način lijepo da predstavljamo školu i Općinu - kazao je Bezdrob.

Esada Šahinagić, direktorica OŠ "Ćamil Sijarić" naglasila je da  je ove godine akcenat na prevenciji maloljetničke delinkvencije.

- Svakako da ćemo utrošiti namjenski sredstva da ojačamo naše sekcije, da stvorimo bolje uvjete i pridobijemo što veći broj učenika da se uključe u vannastavne aktivnosti što je u biti učenicima jedna alternativa da korisno iskoriste svoje slobodno vrijeme - kazala je Šahinagić.

Potpisivanje sporazuma bio je i  povod za razgovor o planiranim projektima i aktivnostima koje će Općina Novi Grad Sarajevo u partnerstvu sa novogradskim osnovnim školama nastaviti provoditi i u 2023. godini, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.