open-navfaktor-logo
search
Imunizacija
Za vakcinaciju u Srbiji se prijavilo 573 radnika iz RS-a, dostupno 10.000 vakcina
Na poziv Privredne komore RS-a privrednicima i njihovim zaposlenim da se prijave za besplatnu vakcinaciju protiv virusa korona u Srbiji, prijavile su se 573 osobe iz 155 privrednih društava iz RS-a.  
26.03.2021. u 13:50
get url
text

Spisak prijavljenih Privredna komora RS-a dostavila je u Privrednu komoru Srbije, a imunizacija vakcinom AstraZeneca bit će obavljena na Beogradskom sajmu u subotu i nedjelju. Inače za ovaj proces imunizacije u Srbiji je osigurano do 10.000 vakcina.

- Za vakcinaciju privrednika iz regiona bit će otvorene posebne kabine u okviru sajma gdje se inače organizuje vakcinacija građana, a kako u ovom trenutku ne znamo u kojoj hali i odakle će se ulaziti, Privredna komora Srbije će organizovati vidljive info pultove. Svi koji su na spisku, u skladu sa tim kako organizuju svoj put, moći će da dođu u tom vremenskom periodu i da sačekaju vakcinaciju - saopćeno je danas iz Privredne komore RS-a.

Prilikom vakcinacije popunjava se standardizovan formular (koji sadrži i saglasnost za vakcinaciju), koji je moguće preuzeti na Internet stranici Privredne komore RS-a.

Iz ove komore podsjećaju da, svi koji dođu na vakcinaciju, sa sobom moraju imati i pasoš, a Privredna komora Srbije najavit će povećan promet na graničnim prijelazima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.