Prvostepenom presudom Okružnog suda u Bijeljini, Rosić je bio osuđen na šest godina zatvora, a Vrhovni sud RS je ranije već jednom ukidao presudu istog suda kojom je Rosić dobio 11 godina i dva mjeseca zatvorske kazne.

- Uvažavanjem žalbi branilaca optuženog, ukida se presuda Okružnog suda u Bijeljini od 18. decembra 2019. godine i predmet vraća tom sudu na ponovno suđenje - potvrdila je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Rosić je ranije pred bijeljinskim sudom tvrdio da je pucao u nužnoj odbrani, braneći svoj život. Rosić i Glamočanin, obojica iz Bijeljine, već su osuđivani za ubistva, a Rosić je od decembra 2015. godine, pa do ubistva Glamočanina boravio na uslovnoj slobodi, nakon skraćenja zatvorske kazne za tri godine.

Njegov branilac je pred istražnim i sudskim organima tvrdio da je Glamočanin došao na kućni prag Rosiću i prijetio da će ga ubiti i da ćemu silovati kćerku, ukoliko ovaj ne "izađe" iz određenih poslova, a onda fizički nasrtao na njega, nakon čega je Rosić pucao iz pištolja i usmrtio ga.

Nakon ovog događaja Rosić je nekoliko dana bio u bjekstvu, a u javnosti su se širile priče da je motiv "mafijaški obračun" i navodna "borba za prevlast" u bijeljinskom podzemlju.

Glamočanin je osuđivan za ubistvo dvojice policajaca u Beogradu i izdržao je devetogodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u trenutku kada je ubijen, u Okružnom sudu u Bijeljini je još imao aktivnih predmeta koji se protiv njega vode. Rosić je takođe odležao zatvorsku kaznu i to zbog drumskog razbojništva 2005. godine u kojem je ubijen tada 14-godišnji D. P.