Radovan Đujić (73) iz Brezičana u Vrhovnom sudu RS-a pravosnažno je osuđen na pet godina zatvora zbog ubistva sina Duška (44). U presudi se navodi da je on zločin počinio u stanju smanjene uračunljivosti i prekoračenju nužne odbrane.

Pravnosnažna presuda mu je izrečena nakon što je vijeće Vrhovnog suda odbilo kao neosnovane žalbe tužilaštva i odbrane. Ovom odlukom potvrđena mu je ranije izrečena presuda Okružnog suda u Prijedoru.

Zločin je otkriven početkom decembra prošle godine, nakon što je policija na spratu njihove porodične kuće u Brezičanima pronašla Duškov leš, koji je Radovan dva mjeseca skrivao.
Mještani su tada ispričali da su se Radovan i Duško ranije često sukobljavali, a ubistvo se najvjerovatnije desilo u oktobru te godine. Tada je Duško napao oca, Radovan ga je zatim uradio drvenom stolicom, a potom i sjekirom u glavu. Nakon toga je otišao da spava, a u selu se ponašao kao da se ništa nije dogodilo.

Komšije su pričale da je, u vrijeme dok mu je sin ležao mrtav u hodniku kuće, on pekao rakiju u dvorištu. Kada su ga pitali gdje mu je sin, on je odgovarao da ne zna ili da je otišao da radi u Zagreb.

Zločin je otkriven slučajno, jer je policiji prijavljeno da Duška niko nije vidio danima.