Mjere sigurnosti su ispred zgrade suda, a uoči izricanja presudu, bile podignute na viši nivo jer je veliki broj navijača FK Borac, tzv. Lešinara došao pred zgradu Suda uoči presude. 

U optužnici se navodilo da je 31. decembra 2020. godine oko 22.30 sati, Čamber došao zajedno sa kolegom Milanom Đurđevićem na parking pumpe Nis Petrol autom "mercedes", kojim je upravljao Đurđević.

Zatim su izašli iz vozila, te došli u verbalni, a potom i u fizički sukob sa Savanovićem i njegovim prijateljem Aleksom Babićem (22), koji su na parking pumpe došli svojim vozilom.

Čamber je tokom fizičkog obračuna izvadio pištolj marke "Crvena Zastava" kalibra 9 mm, za koji ne posjeduje oružni list i dozvolu za nošenje, pa ispalio jedan hitac u pravcu "suparničkog vozila" koji je pogodio zadnji lijevi točak.

Potom ispaljuje još jedan hitac iz pištolja prema Babiću, pogodivši ga u lijevo stopalo.

- Babić je zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu strijelne rane stopala sa prelomom kosti lijeve pete – dodaje se u optužnici.

Zatim Savanović udara Čambera, usljed čega on pada na leđa u blizini aparata za točenje goriva, te iz ležećeg položaja ispaljuje i treći hitac prema njemu, pogodivši ga u stomak.

Savanović je prevezen vozilom Službe hitne pomoći Laktaši na reanimaciju u Urgentni centar UKC-a RS-a Banja Luka, ali je od posljedica ranjavanja preminuo istog dana oko 23.50 sati usljed masivnog iskrvarenja.

Ubijeni Duško Savanović 

U optužnici se navodilo i da je Đurđević odvezao Čambera sa mjesta kritičnog događaja i tako mu pomogao u krivičnom djelu.

On je ranije priznao krivicu i sklopio sporazum sa tužilaštvom, pa je osuđen na godinu zatvora.

Optuženi Čamber nije prisustvovao izricanju presude.

Nakon izlaska Savanovićevih roditelja iz zgrade Suda, okupljeni navijači su ih pozdravili, skandirajući "Dule Savanović jedan je od nas".