Kako ističu u saopćenju, Ministarstvo zdravlja Crne Gore će od petka, 21. maja, da omogući imunizaciju svim građanima na nesvakidašnjim lokacijama – mimo već postojećih 140 vakcinalnih punktova.

- Dva savremena autobusa u kojima će se vakcinacija organizovati od 8 ujutru do 20 sati, u petak, subotu i nedjelju, bit će na raspolaganju stanovnicima i posjetiocima Budve i Ulcinja, nakon čega će obići i ostali dio države. Građane će vakcinisati stručne medicinske ekipe iz lokalnih domova zdravlja uz podršku kolega iz Podgorice i Instituta za javno zdravlje - navode u saopćenju. 

Prvi dan vakcinacije u mobilnim punktovima u Budvi i Ulcinju pratit će direktor Instituta za javno zdravlje dr. Igor Galić i načelnica vakcinacije dr. Milena Popović Samardžić.

- Ministarstvo i Institut na ovaj način potvrđuju maksimalnu dostupnost građanima. Zahvaljujemo Harisu Alivodiću koji nam je ustupio dva savremena autobusa, bez nadoknade. Pozivamo i sve ostale privrednike koji su u prilici da podrže osnaživanje svijesti o značaju vakcinacije da se jave Ministarstvu zdravlja ili Institutu za javno zdravlje. Svaki vid podrške je od krucijalnog značaja ka povratku u regularne tokove života što je cilj svakog pojedinca u državi - naglasili su u Ministrarstvu zdravlja.