open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Za samozapošljavanja sufinansiraju se 192 osobe
Riječ je o programu koji Služba za zapošljavanje, u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje, realizira u cilju podsticaja zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2018. godini
05.09.2018. u 13:26
get url
text

Ugovore u cilju realizacije programa Služba u zajedničkim projektima u 2018. godini i Programa sufinansiranja samozapošljavanja, potpisali su danas Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo i nekoliko poslodavaca.

Na osnovu dijela ovih ugovora, 100 osoba, nezavisno od radnog iskustva, spola, dobi i stepena obrazovanja, bit će angažirano kod sedam različitih poslodavaca kroz zapošljavanje ili obuku. Riječ je o programu koji Služba za zapošljavanje, u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje, realizira u cilju podsticaja zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2018. godini, za koji će biti izdvojeno 353.100 KM.

Istovremeno, u cilju realizacije Programa sufinansiranja samozapošljavanja osoba do 35 godina života, Služba će jednim dijelom finansirati 92 nezaposlene osobe koje registriraju samostalnu djelatnost. Za to je namijenjeno 1.350.000 KM.

U prisustvu kantonalne ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Amele Dautbegović, uime Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, potpisnik ugovora s poslodavcima bio je v.d. direktora Muhamed Bekto.

On je najavio još tri javna poziva čiji je cilj zapošljavanje 280 osoba, dok je ministrica Dautbegović izjavila da se sa Službom za zapošljavanje intenzivno radi na efektivnom zapošljavanju mladih osoba, prioritetno u realnom sektoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.