open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Za rođendan Davida Dragičevića puštena 23 lampiona
Članovi grupe "Pravda za Davida" večeras su pustili 23 lampiona u obliku srca, kod kuće porodice Dragičević, kako bi obilježili 23. rođendan koji bi David Dragičević danas proslavio da je živ.
31.01.2020. u 19:25
get url
text

Prethodno su zapalili svijeće na ušću Crkvene u Vrbas, na lokaciji na kojoj je pronađeno tijelo mladića iz Banje Luke, te položili crvene ruže. Nakon obilježavanja pored Vrbasa, članovi grupe "Pravda za Davida" zapalili su svijeće i ispred kuće Dragičevića.

Okupljeni su, kao i ranije sa podignutim pesnicama pjevali pjesmu "Klinac u getu".

- Ispred prazne kuće Dragičevića šaljemo jasno poruku, mi se svakodnevno okupljamo ali danas je poseban dan, dan kada bi David da je živ slavio svoj 23. rođendan. Nažalost ovo je druga godina kako ne slavi svoj rođendan, kuća iza nas je prazna - kazao je Ozren Perduv, član grupe "Pravda za Davida" i dodao da su tu kuću ispraznili pojedinci iz "institucija koji sebi daju za pravo da zataškavaju zločin.

On je istakao da će nastaviti mirno i dostojanstveno istrajati na onome zbog čega su se 26. marta 2018. godine pojavili na Trgu Krajine u centru Banje Luke, na istini i pravdi i dok ne budu privedeni svi odgovorni.

{$galerijaFotografija}

David Dragičević (21) je nestao 18. marta 2018. godine u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku iste noći kada je i nestao.

Od 26. marta 2018. godine roditelji mladića i grupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjoj Luci organizovali su okupljanja s ciljem otkrivanja istine o ubistvu. Okupljanja građana zabranjena su od 25. decembra 2018. godine.

Banja Luka, sjećanje na Davida Dragičevića
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.