Za projekte izgradnje vodovodne i fekalne kanalizacione mreže te izgradnju oborinske kanalizacije u Privrednoj zoni Hadžići osigurano je 591.250 maraka. Ova sredstva su odobrena Programom raspodjele finansijskih sredstava za infrastrukturno uređenje i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u privrednim i poslovno industrijskim zonama Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

- Privredna zona Hadžići je industrijska zona sa najviše potencijala u Kantonu Sarajevu. Imamo 100 duluma zemljišta. U Poslovnoj zoni može se graditi 21 industrijski objekat. Do sada su prodate dvije lokacije, a dvije su u postupku prodaje. Ostalo je još 17 slobodnih za investiciju. Ako neko dođe u Kanton Sarajevo i zatraži 20 duluma zemlje ne može ih nigdje naći osim na ovoj lokaciji. Za potpuno opremanje Privredne zone Hadžići potrebno je 4,5 miliona maraka - kazao je načelnik Ejubović.

Općina Hadžići će uz pomoć nadležnih ministarstva do kraja 2019. godine u ovu industrijsku zonu uložiti 1,7 miliona KM, navodi se u saopćenju Općine Hadžići.