open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Za poraz od Italije Prosinečkom "kriv" nedostatak sreće
Italijani su u prvom poluvremenu dali dva gola iz nikakvih šansi, ali sve u svemu, oni su bili bolji i pobijedili, rekao je Prosinečki
15.11.2019. u 23:17
get url
text

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon poraza od Italije s 3:0 u pretposljednjem susretu kvalifikacija za EURO 2020 kazao je da naš tim nije imao sreće!

Hrvatski stručnjak naglasio je kako su njegovi izabranici imali dvije-tri dobre šanse, te da su mogli susret okrenuti u drugom pravcu da su kojim slučajem realizovali pomenute prilike.

- Sigurno da poslije 3:0 nemamo šta reći, Italiji treba čestitati jer su bolja ekipa. Oni su u prvom poluvremenu dali dva gola iz nikakvih šansi, ali sve u svemu, oni su bili bolji i pobijedili. Imali smo dvije-tri prilike koje su mogle okrenuti meč, ali sve u svemu, ovo nije dobro jer nismo odigrali utakmicu, kakvu ja mislim da BiH može odigrati - rekao je Prosinečki u izjavi za Nova BH.

Kolo prije kraja propalih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Zmajevi su peti na tabeli grupe J.

- Jesmo li treći ili peti, to uopće nije bitno. Vidjet ćemo, ima puno vremena do baraža. Poslije ovakvih rezultata je teško biti optimističan, nismo najbolji, ali mislim da nismo imali sreće, posebno u ovom meču protiv Italije u kojem smo promašili nekoliko zicera - naglasio je Prosinečki, koji je često tokom propalog kvalifikacionog ciklusa "krivca" tražio u faktoru sreće.

Hrvatski stručnjak na kraju je kazao kako će šansu protiv Lihtenštajna dobiti igrači koji su do sada igrali malo ili nimalo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.