navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Za srce

Za ovu biljku kažu da sprečava pošast modernog doba

Glog je najbolji lijek za jačanje srca i uravnoteženje krvotoka. Naučnici su zaključili da glog, između ostaloga, djelotvorno sprečava pošast modernog doba - infarkt.

Objavljeno: 11.02.2020. u 21:38
get url
text
Glog
Glog

Ova biljka ima široku korist za održavanje zdravlja kardiovaskularnog sistema, kod visokog pritiska, slabljenja srčanog mišića i srčane aritmije.

Glog je prihvaćen kao sredstvo za snažan i učinkovit tretman ranih faza srčanih bolesti te kao djelotvorna terapija kod već uznapredovalih faza.

Preporučuje se nakon srčanog udara, budući da povećava prokrvljenost koronarnih krvnih žila koje opskrbljuju srčani mišić. Pospješuje aktivnost i bolju opskrbu stanica srčanog mišića. Općenito bi svako iznad 50 godina trebao povremeno uzimati tinkturu gloga.

Glog je jedna od biljaka s najjačim smirujućim učinkom.

Pomaže kod umora, manjka energije, lošeg sna, teškog disanja, vrtoglavica, lupanja srca, tjeskobe, nervoze i šuma u ušima.

Vrijedan je i u menopauzi.

Može se koristiti kao pomoć kod mršavljenja jer potiče izbacivanje viška vode iz organizma. To ga svojstvo čini korisnim i kod celulita, edema i bolesti zglobova.

Glog jača vezivno tkivo na zglobovima, a zbog antiupalnog djelovanja savjetuje se kod ulcerativnog kolitisa i probavnih tegoba.

Štiti od djelovanja slobodnih radikala i sprečava bolesti krvnih žila poput arterioskleroze.

Brojne studije o glogu ustanovile su da je on sigurna i dobro podnošljiva biljka.

Međutim, glog se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.