open-navfaktor-logo
search
365 sport plus
Za osnovce u općini Centar besplatno škola fudbala, košarke, rukometa, odbojke i tenisa
Općina Centar omogućit će učenicima osnovnih škola sa njenog područja besplatno bavljenje sportom tokom cijele godine.
14.09.2020. u 10:54
get url
text

Učenicima je i ove godine na raspolaganju fudbal, košarka, rukomet, odbojka, tenis, mali nogomet i univerzalne škole sporta.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i direktoricom Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Sabinom Špago održao sastanak sa dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Sulejmanom Haljevcom i bivšim reprezentativcem BiH u malom fudbali Tarikom Rašidagićem.

Na sastanku je razgovarano o uvođenju novih sportskih aktivnosti u Projekat 365 sport plus koji realizira Općina Centar u saradnji sa pomenutom ustanovom čiji je osnivač. Načelnik Ajnadžić je izrazio spremnost lokalne zajednice da podrži projekte koji će obogatiti sportsku ponudu i omogućiti masovnije bavljenje sportom, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Dopredsjedavajući Haljevac je naglasio da je važno mališanima osigurati adekvatne uvjete za bavljenje sportom i izrazio zadovoljstvo da će bivši reprezentativac BiH Tarik Rašidagić biti dio projekta 365 sport plus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.