open-navfaktor-logo
search
Banjalučka zima
Za Novu godinu koncerti Harisa Džinovića, Željka Samardžića i Željka Joksimovića
Banja Luka je, po uzoru na neke regionalne centre, već pripremila bogat muzički program i ponudu za novogodišnju noć na otvorenom
26.09.2018. u 14:18
get url
text
Želko Samardži, Haris Džinović i Željko Joksimović

Kako je danas najavljeno iz Gradske uprave Banja Luka, Haris Džinović, jedna od najvećih regionalnih zvijezda, zabavljat će Banjalučane u novogodišnjoj noći.

Gradonačelnik Igor Radojičić je, poslije današnjeg sastanka sa predstavnicima turističkih agencija i hotela, izjavio da je za ovogodišnju manifestaciju "Banjalučka zima" pripremljen bogat program, čija će kruna biti trodnevni, veliki koncerti tokom novogodišnjih praznika i to "po uzoru na Budvu i neke druge regionalne centre".

Prema utvrđenom programu, 30. decembra nastupit će Željko Samardžić, u novogodišoj noći Haris Džinović, a 1. januara očekuje se koncert Željka Joksimovića.

- Istovremeno, naši sugrađani i turisti, koje ove godine očekujemo u velikom broju, imat će priliku da posjete atraktivne turističke sadržaje na pet lokacija u gradu: u parku Mladen Stojanović, parku Petar Kočić, Trgu Krajine, platou ispred Muzeja savremene umjetnosti i u parkiću kod Narodnog pozorišta RS-a - rekao je Radojičić.

Kako je naglašeno, cilj ovog koncepta je da se u grad privuče što veći broj turista, zbog čega su gradske vlasti danas pozvale hotelijere i agencije da pripreme posebne turističke pakete kako bi Banja Luka nastavila trend povećanog turističkog rasta.

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić, kazala je da se organizacijom manifestacije "Banjalučka zima", namjerava kreirati atraktivan sadržaj, s ciljem privlačenja što većeg broja turista u grad na Vrbasu.

- Sa ovom manifestacijom, u rukama imamo dobru ponudu i atraktivan turistički program, a sigurni smo da će nam u tim nastojanjima pomoći i najavljeno otvaranje novih aviolinija sa banjalučkog aerodroma – navela je Trivić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.