Snimljena krađa

Za nekoliko sekundi bez dodira ukrali automobil vrijedan 190.000 KM

Objavljeno: 22.08.2019. u 11:06

Snimak je nastao 21. augusta u ranim jutarnjim satima kraj kuće u Londonu

Lopovi iz Londona su snimljeni kamerom dok su krali 190.000 KM vrijedan automobil Tesla. Cijeli posao su obavili za samo nekoliko sekundi, a automobil su uspjeli otključati bez ikakvog kontakta.

Snimak je nastao 21. augusta u ranim jutarnjim satima kraj kuće u Londonu. Na njemu se vidi jedan od kradljivaca kako ulazi u dvorište držeći žicu u rukama iznad glave. Nedugo kasnije, svjetlosni signal je ukazao da je automobil otključan.

Drugi kradljivac je zatim ušao u automobil, a lopov koji je držao žicu je ostao miran nekoliko sekundi, dok njegov partner nije upalio automobil.

- Šokantno je kako su to brzo uspjeli uraditi – kazao je vlasnik automobila, prenosi Daily Mail.

Njegov "ljubimac na četiri točka" posjeduje sistem bez ključeva te se može otključati radio signalom. To, međutim, otvara prostor lopovima, koji koristeći električni relejni sistem mogu presresti signal i otvoriti automobil. Brza i tiha tehnika je toliko uspješna da je postala jedan od glavnih faktora iza krađa automobila u Engleskoj.

Izvor:   Daily Mail

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije