open-navfaktor-logo
search
Potencijalni sastav
Za meč sa Azzurrima: Je li ovo posljednji izbor Dušana Bajevića na klupi BiH?
Neslavan nastup u ovosezonskom izdanju Lige nacija fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine završava večeras na Grbavici u meču protiv Italije.
18.11.2020. u 08:14
get url
text

Zmajevi su u dosadašnjih pet kola upisali dva remija i tri poraza, a posljednji od Nizozemske, u nedjelju u Amsterdamu ostavio nas je i bez teoretskih šansi za opstanak u društvu najjačih evropskih selekcija pred duel sa Azzurrima.

Koronavirus je u utorak "skratio" kadar Zmajeva za jedno ime, nakon što je ustanovljeno da je test našeg prvog golmana Ibrahima Šehića pozitivan. Tako je poslije Zeljkovića, Hajradinovića, Hasića i Hodžića otpao i prvi golman naše selekcije, a naknadne pozive dobili su čuvari mreže U-21 tima Luka Kačavenda i Belmin Dizdarević.

Dušan Bajević u svom posljednjem meču na klupi našeg nacionalnog tima od prve minute na teren će poslati vjerovatno ekipu u sastavu: Pirić, Todorović, Kovačević, Saničanin, Kolašinac, Cimirot, Pjanić, Krunić, Višća, Prevljak, Gojak.

S druge strane, Alberico Evani koji mijenja Roberta Mancinija na klupi Azzurra vjerovatno će Zmajevima suprotstaviti ovih 11 igrača: Donnarumma, Florenzi, Acerbi, Bastoni, Emerson, Barella, Jorginho, Locatelli, Berardi, Belotti, Insigne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.