open-navfaktor-logo
search
Elitno takmičenje
Za koga će u Ligi prvaka navijati juniori Zrinjskog?
Hoće li juniori Plemića dobiti priliku da ove sezone popravi loš utisak od prije tri godine zavisit će od nekih drugih timova
25.07.2019. u 10:32
get url
text

Juniori Zrinjskog jedini su, uz Željezničar, u prošlosti predstavljali Bosnu i Hercegovinu u Omladiskoj Ligi prvaka.

U svom jedinom dosadašnjem nastupu juniorska selekcija mostarskih Plemića je s ukupnih 9:0 poražena od Züricha i eliminisana već u 1. pretkolu sezoni 2016/2017.

U-19 selekcija Zrinjskog i protekle sezone se okitila titulom prvaka naše zemlje, no hoće li dobiti priliku da ove sezone popravi loš utisak  od prije tri godine zavisit će od nekih drugih timova.

Već nekoliko sezona Omladinska Liga prvaka igra se po posebnom formatu. I dok je jedan dio takmičenja identičan grupnoj fazi Lige prvaka za seniore (igraju 32 juniorska sastava klubova koji su osigurali plasman u završnicu), još 32 kluba će kroz "put nacionalnih prvaka" pokušati da se domognu same završnice ovog prestižnog omladinskog takmičenja.

Dakle, po 32 tima takmičit će se u grupnoj fazi, a identičan broj klubova krenut će "putem nacionalnih prvaka", kroz koji su juniori Željezničara u sezoni 2017/2018 stigli među najbolje 32 ekipe na Startom kontinetu, no Atletico Madrid ih je zaustavio u pohodu među 16 najboljih evropskih klubova.

Mladi Plemići trenutno su prvi na listi čekanja za učešće u Omladinskoj Ligi prvaka, a ukoliko seniorski timovi zagrebačkog Dinamo, kiparskog APOEL-a, švicarskog Young Boysa, Porta ili Dinama iz Kieva izbore grupnu fazu Lige prvaka mladi fudbaleri Zrinjskog "čekirali" bi mjesto u "putu nacionalnih prvaka" ovog prestižnog takmičenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.