open-navfaktor-logo
search
Hitna sjednica
Za izbore u Mostaru prijavljene 63 kandidatske liste, CIK ovjerio 48
Centralna izborna komisija BiH je na 60. hitnoj sjednici razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama kandidatskih listi i kandidata političkih stranaka i koalicija za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara počela proces ovjere kandidatskih listi i kandidata koje ispunjavaju zakonom propisane uslove.
02.10.2020. u 10:35
get url
text

Centralnoj izbornoj komisiji BiH podnesene su 63 kandidatske liste sa ukupno 387 kandidata. Danas je Centralna izborna komisija BiH ovjerila 48 kandidatskih listi koje su ispunjavale zakonom propisane uslove, dok je za 15 kandidatskih listi utvrđeno da imaju nedostatke.

Politički subjekti, za čije kandidatske liste je utvrđeno da imaju nedostatke, će biti obavješteni da u roku od pet dana, odnosno do srijede, 07. oktobra do 16 sati otklone nedostatke o kojima će biti obaviješteni. Otklanjanje nedostataka do navedenog roka mora biti evidentirano u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, te ukoliko putem pošte bude zaprimljeno izvan roka smatraće se neblagovremenim postupanjem, zato Centralna izborna komisija BiH preporučuje lično dostavljanje dokumentacije za otklanjanje nedostataka u sjedištu CIK BiH do 7. oktobra do 16 sati, saopćio je CIK BiH.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.