open-navfaktor-logo
search
Mostar
Za fatalnu Sunitu zatraženo produženje pritvora, advokatica tvrdi da neće bježati
Hindić-Bošnjaković je jučer, pod jakom policijskom pratnjom, iz pritvorske jedinice KPZ-a Mostar, dovođena na kontrolni pregled u Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić"
31.10.2019. u 14:00
get url
text

U  Kantonalnom sudu u Mostaru danas je održano ročište za produženje pritvora Suniti Hindić-Bošnjaković (21), osumnjičenoj za ubistvo Nine Ivankovića, vlasnika motela "Villa Ivanković".

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, kako smo ranije i pisali, zatražili su produženje pritvora za dva mjeseca zbog postojanja mogućnosti bijega optužene. Kako su naveli iz Tužilaštva, još se čeka nalaz naloženih vještačenja u ovom slučaju.

S druge strane, advokatica osumnjičene Nada Dalipagić predložila je Sudu ukidanje mjere pritvora, izricanje blažih mjera jer, kako je navela, nema uvjeta za pritvor s obzirom na to da osumnjičena nema gdje pobjeći jer je državljanka BiH, nema drugo državljanstvo niti bilo kakvu nekretninu. Također, napomenula je da ima povrijeđene obje noge.

Hindić-Bošnjaković je jučer, pod jakom policijskom pratnjom, iz pritvorske jedinice KPZ-a Mostar, dovođena na kontrolni pregled u Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić".

Ona je iz Travnika, podsjetimo, gdje se predala policiji, u Mostar dovezena s nogama u gipsu. Navodno je, nakon ubistva, skočivši sa zida kraj motela u mjestu Buna kod Mostara zadobila lomove kostiju oba stopala.

Šta je prethodilo ubistvu, ko je bio prisutan, te ko joj je pomogao prilikom bijega, još se istražuje.

Sud će odluku donijeti do 4. novembra, kada osumnjičenoj istječe mjera pritvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.