open-navfaktor-logo
search
Podjele u timu
Za Englesku nije zaigrao, a sada je otkrio prljave detalje "zlatne generacije" Gordi Albiona
Nekadašnji fudbaler Fulhama Sean Davis otkrio je kako je zlatna generacija fudbalske reprezentacije Engleske bila podjeljenja.
29.01.2021. u 19:34
get url
text

Kako tvrdi fudbaler koji je 2003. godine dobio poziv u seniorsku selekciju igrači u to vrijeme nisu razgovarali međusobno.

Nekadašnji veznjak koji je karijeru završio još 2012. godine otkrio je kako tadašnji selektor Sven-Goran Eriksson nije rekao ništa u svlačionici nakon poraza Gordi Albiona na Upton Parku od Australije rezultatom 3:1.

- Mrzio sam, mrzio sam to iskustvo - kazao je u Davis prilikom gostovanju u On the Judy Podcastu.

- Pokupili su me i odveli u hotel, a čudno je bilo da niko nije pričao. Gledao sam okolo i razmišljao ovo je moj prvi put u reprezentaciji Engleske, a niko mi se nije ni obratio. Shvatio sam da je to čudna situacija, otišao sam kući i ujutru se vratio. Nisam ostao u hotelu. Nije da je to bilo dozvoljeno, ali nisam želio sjediti sam u sobi - dodao je Davis.

Podjelu među reprezentativcima shvatio je na doručku.

- Kada sam se vratio od kuće u hotel ušao sam na doručalk. Svi "južnjaci" sjedili su na jednoj strani stola, svi "sjevernjaci" na drugoj - prisjetio se Davis.

Davis nije napravio karijeru koje se neko posebno sjeća. Osim Fulhama igrao je za Tottenham, Portsmouth, Bolton i Bristol, a upravo je u Boltonu završio karijeru.

Podsjećanja radi za Englesku su u prijateljskoj utakmici 2003. godine protiv Australije od prve minute igrali David James, Sol Campbell, Ashley Cole, Rio Ferdinand, David Bekham, Frank Lampard, Kieron Dyer, Paul Scholes, Michael Owen i James Beattie.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.