open-navfaktor-logo
search
WhoScored
Za Džeku nema mjesta u timu kola, a u Italiji je trenutno samo jedan igrač bolji od Dijamanta
Edin Džeko odigrao je fantastične 33 minute u duelu Sassuola i Intera.
04.10.2021. u 12:15
get url
text

Sassuolo je vodio 1:0, Džeko je ušao u igru u 57. minuti, a već u narednom napadu, u prvom dodiru s loptom pogodio za poravnanje.

Dvadesetak minuta kasnije bh. napadač izborio je penal, koji je u pogodak za preokret i pobjedu pretvorio Martinez.

Sjajna partija na Mapei stadionu nije bila dovoljna da portal Whoscored uvrsti Dijamanta u idealnih 11 sedmog kola Serie A.

Whoscored je u vrh napada smjestio Giovannija Simeonea iz Verone koji je u pobjedi nad Spezijom rezultatom 4:0 postigao gol i uknjižio asistenciju. Od ovog portala dobio je ocjenu osam. Njegov partner u napadu je Mussa Barow, golgeter Bologne koji je u trijumfu nad Laziom 3:0 zabio gol i dva puta asistirao. Barrow je nagrađen ocjenom 8,3.

Prema istom portalu Džeko je statistički drugi najbolji igrač u prvih sedam kola Serie A, s prosječnom ocjenom 7,58. Centarfor Intera je nastupio sedam puta, dva puta je ušao s klupe, postigao je šest golova, uknjižio asistenciju. Prosječno je uputio 2,1 udarca prema golu, uz 1,3 dobijena zračna duela po meču. Nije biran za igrača utakmice.

Četiri puta najboljim igračem utakmice proglašen je Manuel Pellegrini, donedavni Džekin saigrač iz Rome. Upravo je prema Whoscoredu statistički prvo ime Serie A. Pellegrini je zabio četiri gola i jednom asistirao. Prosječno po meču šutira 3.8 puta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.