open-navfaktor-logo
search
Nevesinje
Za dječakom Vukašinom traga i 110 pripadnika GSS-a, pronađeni tragovi bicikla
U opsežnu potragu za desetogodišnjim dječakom Vukašinom Samardžijom, koji je nestao u Nevesinju, uključilo se i 110 pripadnika gorskih službi spašavanja iz cijele BiH.
26.03.2021. u 20:40
get url
text
GSS Čitluk/Ilustracija; Vukašin Samardžija

Dječak je nestao jučer oko 15.30 sati.

- Stiglo je oko 110 pripadnika Gorske službe spasavanja iz cijele BiH, ima policije i mještana - rekao je načelnik Stanice Gorske službe spasavanja Čitluk Žarko Pehar, koji rukovodi potragom, prenose Nezavisne.

VEZANI TEKST - Apel građanima: Ako vidite ovog dječaka, odmah pozovite 122

Pehar je naveo da se pretražuje širi teren Nevesinjskog polja prema Gacku i da su pronađeni određeni tragovi bicikla u blatu.

Pripadnici Gorske službe spasavanja potragu vrše sa opremom, psima i dronovima.

Teren koji se pretražuje jako je nepristupačan.

Iz nevesinjske Civilne zaštite medijima je rečeno da će potraga biti nastavljena i tokom noći.

Ukoliko ni noćas ne bude rezultata za sutra je planirana još šira akcija traženja u koju će biti uključeni Helikopterski servis RS, pripadnici službi zaštite i spašavanja grada Trebinje i dronovi Republičke uprave Civilne zaštite, piše Radio Nevesinje.

Iz Općinskog štaba Civilne zaštite pozvali su sve ljude spremne da pomognu u traženju desetogodišnjeg dječaka da ujutro dođu u Seoski dom u Krekovima.

Dječak Vukašin visok je oko 130 centimetara, sitne je građe, crne kose i crnih očiju. Posljednji put je viđen u jakni plave boje sa bijelim šarama, sivoj trenerci i braon gumenim čizmama.

Smatra se da se dječak od kuće udaljio biciklom sa psom, rase šarplaninac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.