Simbol otpora

Za Dan državnosti BiH osvjetljenje releja na Humu

Objavljeno: 22.11.2019. u 18:10

Rasvjeta koja će biti postavljena na ovom objektu je mobilnog karaktera

FOTO: Press KS

Povodom obilježavanja 25. novembra - Dana državnosti BiH, u ponedjeljak u 18 sati, bit će pušteno u funkciju osvjetljenje relejne stanice na Humu. Radi se o projektu osvjetljenja značajnih objekata u KS koje finansira Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS.

Autor projekta iluminacije objekta koji je oštećen početkom agresije na BiH, i koji predstavlja simbol otpora, je jedan od vodećih eksperata u ovoj oblasti, arhitekta i dizajner svjetla Srđa Hrisafović.

-Odlučili smo da u sklopu obilježavanja Dana državnosti naše domovine osvjetlimo ovaj objekat i na taj način pošaljemo snažnu poruku antifašizma i zajedništva. Relej na Humu je simobl otpora. Rasvjeta koja će biti postavljena na ovom objektu je mobilnog karaktera, što znači da će se moći koristiti i za osvjetljenje drugih važnih kulturno-historijskih objekata u KS - rekao je ministar Srđan Mandić, saopćila je Vlada KS.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije