open-navfaktor-logo
search
Poziv građanima
Za čistu i urednu općinu Centar u znaku Srca Sarajeva
Akciju čišćenja i uređenja organizira Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice u saradnji sa drugim nadležnim službama, štabovima civilne zaštite i savjetima mjesnih zajednica, kao i kantonalnim javnim komunalnim preduzećima Rad i Park 
19.07.2019. u 14:35
get url
text

Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica ulaže maksimalne napore kako bi svojim građanima obezbijedila što kvalitetnije uvjete za život. 

Da je ova lokalna zajednica posvećena zaštiti i poboljšanju životne sredine govori i podatak da je za projekte zaštite i uređenja okoline u općinskom budžetu za ovu godinu izdvojeno više od 3,6 miliona maraka. Projekti se odnose na izgradnju i uređenje gradskih parkova i manjih javnih površina, dječijih ciciban igrališta i sportskih ploha, uređenje i ozelenjavanje grobalja, uvođenje selektivnog odlaganja otpada i drugo. Uz sve to, u proteklom periodu uspješno su provedene brojne ekološke akcije čišćenja i uređenja javnih površina na mnogim lokacijama na području Centra.

Iako Općina Centar ulaže velike napore kako bi njeno područje bilo što ugodnije mjesto življenja, građani nisu zadovoljni čistoćom javnih površina u centru grada. Svjedoci smo zapuštenih zelenih površina, prljavih ulica, nelegalnih deponija otpada te gotovo svakodnevnog devastiranja parkovskog mobilijara.

Općina Centar je slika i ogledalo glavnog grada Bosne i Hercegovine gdje svakodnevno boravi veliki broj turista i gdje se održavaju značajne kulturne, sportske i druge manifestacije od značaja za BiH ali i za regiju.

Jedan od velikih događaja na području općine Centar i ovog ljeta je jubilarni 25. Sarajevo Film Festival, koje će se od 16. do 23. augusta održati pod pokroviteljstvom UNESCO, kada će naš grad biti u znaku Srca Sarajeva.

U susret ovom velikom kulturnom događaju, na inicijativu načelnika Općine Centar  Nedžada Ajnadžića, i ovaj put pokrenuta je kampanja za čistu i urednu općinu. Akciju čišćenja i uređenja organizira Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar u saradnji sa drugim nadležnim općinskim službama, štabovima civilne zaštite i savjetima mjesnih zajednica, kao i kantonalnim javnim komunalnim preduzećima Rad i Park te Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Bjelave, a želja i namjera je uključiti što veći broj građana da daju svoj doprinos kao mnogo puta do sada iskazujući i na taj način visoku ekološku svijet.

Pridružimo se ovoj akciji čišćenja i uređenja Centra i pokažimo da smo zaista Srce Sarajeva, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.