Iz federalnog budžeta u periodu od 1. januara do 30. septembra ove godine, na ime plaća, toplog obroka, odvojenog života, smještaja, paušala i regresa za 46 profesionalnih delegata Doma naroda Parlamenta FBiH isplaćeno je 1.121.005,87 maraka. Za devet mjeseci rada, na račune šest savjetnika leglo je 104.917,95 maraka.

Sekretaru Doma naroda FBiH Izmiru Hadžiavdiću od 1. januara do 30. septembra isplaćeno je 23.971,94 maraka (plaće, topli obrok i regres).  Uz tabelarne prikaze svih primanja napomenuto je da nisu obuhvaćene isplate izvršene putem blagajne, što znači da je za pojedince ukupan iznos mjesečnih primanja i veći.

Na linku ispod je tabelarni prikaz svih primanja koja je ostvarilo 46 profesionalnih delegata u Domu naroda Federacije BiH, savjetnici i sekretar ovog zakonodavnog organa:

Profesionalni delegati, savjetnici i sekretar

Za petnaest delegata, koji nisu profesionalizirali svoje pozicije za devet mjeseci na ime paušala isplaćeno je 18.220,70 maraka. 

Ko je među ovih 15, koliko su primili mjesečno paušala, te kome je najviše novca leglo na račun, pogledajte na linku - Delegati koji su primili samo paušale

Trinaest delegata iz prethodnog saziva Doma naroda FBiH podnijelo je zahtjeve za "bijeli hljeb". Njima je za devet mjeseci isplaćeno ukupno 248.498,31 maraka.

Njihova imena i mjesečna primanja pogledajte na linku - Bijeli hljeb.