Sjajni krilni napadač u Bašakšehir je stigao u sezoni 2011/2012, iz ekipe sarajevskog Željezničara.

Bašakšehir je u odigrane 33 ligaške utakmice ove sezone postigao 63 gola, a Višća i Demba Ba su najbolji strijelci tima sa po 12 golova, a gol manje je postigao Enzo Crivelli.

Osim što je često postizao golove, 30-godišnji bh. fudbaler je veoma često asistirao saigračima, čime je također skrenuo pažnju na svoje nastupe, a povrh svega, preuzimao je odgovornost u ključnim momentima.

Fudbalski virtuoz je tokom devet godina igranja u dresu Bašakšehira propustio samo devet utakmica.

Tokom prethodnih devet godina - osam u Superligi i jednu u Prvoj ligi Turske. Višća je za Bašakšehir u Superligi upisao 265 nastupa, a u Prvoj ligi 34.

Zanimljiv je i podatak da je propustio samo dvije utakmice u posljednjih sedam sezona, a u sezoni 2012/2013, nije mogao igrati na šest utakmica. Zvijezda Bašakšehira tokom prve sezone u turskoj ekipi nije igrao na samo jednoj utakmici.

Predsjednik Basaksehira Goksel Gumusdag u oktobru prošle godine pohvalio je bh. reprezentativca, dodajući kako razmišljaju da mu podignu i statuu.

Gumusdag je tada kazao da je Višća svojim trudom i zalaganjem postao jedan od najznačajnijih igrača istanbulskog kluba, te da je postao istinski simbol Bašakšehira.

- Ako Višća ovako nastavi, podignut ćemo statuu. Njegov doprinos našem klubu je zaista velik. Nevjerovatan karakter, veoma je vezan za ovaj klub, zbog toga je igrač kojem trebamo podignuti statuu - kazao je Gumusdag tada.

Višća je otkako igra u Bašakšehiru ove sezone prvi put zaradio crveni karton.

Fudbaler koji u dosadašnjoj karijeri tokom jedne sezone nije zaradio više od tri žuta kartona, ove sezone je u 29. kolu protiv Galatasaraya u 85. minuti meča prvo dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Ove sezone je propustio sam jednu ligašku utakmicu, i to u 30. kolu u gostima kod Fraport TAV Antalyaspora u kojoj je njegova ekipa slavila s 2:0.

U sezonama 2011/2012, 2012/2013. i 2016/2017. dobio je po tri žuta kartona, koliko i tokom ove sezone.

Višća je u dresu Bašakšehira odigrao 265 utakmica u Superligi, te pritom postigao 75 pogodaka.

Tokom prve sezone za Bašakšehir je postigao pet golova, a naredne tri. U sezoni 2014/2015, osam puta je bio strijelac za svoju ekipu, a naredne sezone 17, što je i njegov rekord u dosadašnjoj karijeri.

Tokom sezone 2016/2017. postigao je osam golova, naredne devet, da bi se prošle sezone 13 puta upisivao u listu strijelaca.

Višća je i u sezoni 2013/2014. igrao u početnih 11 na svih 34 utakmice u Prvoj ligi te je bio jedan od ključnih igrača koji su vratili Bašakšehir u Superligu. Te sezone, jedine koju je igrao u nižem rangu, postigao je deset golova.

Višća je sa turskim klubom pet sezona igrao ukupno 27 mečeva u evropskim kupovima. Igrao je na šest mečeva u kvalifikacijama za Ligu prvaka i 21 u Evropskoj ligi.

Na ovim utakmicama postigao je 13 pogodaka, čime je i dalje najbolji strijelac Bašakšehira u evropskim takmičenjima.