open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Za 1. maj u BiH pretežno oblačno, mogući lokalni pljuskovi
U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano prijepodne, povećanje oblačnosti očekuje se u drugom dijelu dana.
28.04.2023. u 08:46
get url
text

Kratkotrajna slaba kiša se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab jugoistočnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Od sredine dana lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim i sjevernim podučjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23.

U nedjelju se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima širom zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22.

U ponedjeljak, 1. maja, u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Slabiji lokalni pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.