open-navfaktor-logo
search
Novi trener Katalonaca
Xavi zapjevao na predstavljanju: Mnogi bi željeli da Barca odmah igra savršeno, to je iluzija
Barcelona je u subotu imenovala svog bivšeg veznjaka i kapitena Xavija Hernandeza za trenera s ugovorom do 2024. godine, nakon što je smijenjen Ronald Koeman.
08.11.2021. u 13:55
get url
text

Legendarni fudbaler Blaugrane danas je na Camp Nouu potpisao ugovor i službeno predstavljen kao novi trener španskog velikana.

- Sve se desilo jako brzo, a ta tri-četiri dana su promijenili naše živote. Usput, sretan rođendan mojoj supruzi koja danas puni 40 godina. Mogu obećati da ću se odreći mog života kako bi ovaj projekt uspio - kazao je Xavi na početku, pa je nastavio:

- Cilj je pomoći Barceloni da opet mirno plovi, da navijači uživaju, a ekipa da pobjeđuje. Zahvalan sam navijačima na naklonosti i nadam se da ću to opravdati titulama. Spreman sam, volim izazove i zato sam došao.

Novi trener Barcelone je sretan što su u timu neki igrači s kojima je igrao prije šest godina.

- Prva poruka igračima je da sam tu kako bih im pomogao. Velika je prednost poznavati Busquetsa, Piquea, Albu, Sergija Roberta i Ter Stegena, koji su mi bili saigrači. To je velika stvar. Ekipa je dobra, talent je tu, a svojim iskustvom ću pomoći ekipi da dođe do titula. Kad me predsjednik zvao, bio sam sretan. Bio sam odabran. Svako je dao koliko god je mogao da se ovaj posao realizuje. Vidim da navijači imaju iluzije da se sve može preko noći promijeniti, velika su očekivanja i mnogi bi željeli da Barca odmah igra savršeno. To je iluzija - poručio je Xavi koji je tokom karijere odigrao 767 utakmica u dresu Barcelone, postigao 85 golova i osvojio čak 25 trofeja.

Nakon potpisa ugovora Xavi i predsjednik Barcelona Joan Laporta uzeli su mikrofone i zapjevali zajedno s navijačima jednu od navijačkih pjesama katalonskog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.