Wozniak protiv Muska: Ne drži se rokova, ne vjerujem ni njemu ni Tesli

objavljeno: 31.01.2018. u 16:08

Steve Wozniak, suosnivač Applea, razočaran stalnim odgodama primjene sistema autonomne vožnje, izjavio je kako više ne vjeruje ničemu što Musk i Tesla najave.

To je veliki zaokret u razmišljanju Wozniaka, koji je još polovinom prošle godine javno govorio kako će Tesla biti nosilac velikih tehnoloških iskoraka. Orošle sedmice, gostujući na Nordic Business Forumu u Stockholmu, on je rekao kako je razočaran što se Musk ne drži rokova koje je sam postavio te kako više nema povjerenja u njega i Teslu.

Povod Wozniakovu razočaranju je stalna odgoda implementacije sustava autonomne vožnje. Musk je najavljivao da će Tesla sama voziti od zapadne do istočne obale 2016. godine, pa je rok pomakao na 2017. godinu, a sada govori da ćemo se još načekati.

Pritom Wozniak naglašava kako su Audi i BMW već ispred Tesle, s naprednijim sustavima autonomne vožnje instaliranim u serijske automobile. No to ne znači da će se Wozniak odreći Tesle. Naprotiv, ima dva primjerka Modela S i kaže da ih obožava, posebno na duljim putovanjima. U svakodnevnoj vožnji na kraćim relacijama preferira električni Chevrolet Bolt.