Williams nakon povratka tenisu: Znam da nisam u najboljoj formi

objavljeno: 06.03.2018. u 15:25

Serena Williams tvrdi da nije u najboljoj formi, ali da je spremna za povratak na WTA Tour, koji bi se trebao dogoditi ove sedmice na turniru u Indian Wellsu, gdje je trijumfovala 1999. i 2001. godine, a potom je 14 godina nije bilo. Razlog je bila reakcija gledalaca nakon što je njezina sestra Venus nekoliko minuta prije polufinala 2001. objavila da odustaje od nastupa.

Posljednji službeni nastup u pojedinačnoj konkurenciji Williams je imala na Australian Openu 2017. godine, kad je osvojila svoj 23. Grand Slam naslov. Samo nekoliko sedmica kasnije objavila je da je trudna, a u septembru rodila kćerku Alexis Olympiju.

Serena je tada najavila povratak na ovogodišnjem Australian Openu, ali je 36-godišnja teniserka ipak morala odustati od te namjere.

- Spremna sam, inače ne bih bila ovdje. Ako sada nisam spremna, onda nikada neću biti - izjavila je Serena Williams za britanski BBC.

Amerikanka je kazala kako joj se nije bilo lako vratiti treninzima.

- Bilo je teško. Bilo je mnogo dana, i još ih ima, kad se pitam kako ću izdržati. Bilo je stvarno, stvarno teško, ali idem dalje. Znam da još nisam u najboljoj formi, ali dižem se. Osjećam da ću za dva mjeseca biti mnogo bolja nego što sam sada, ali negdje moram početi. Ne želim više sjediti po strani i razmišljati o tome - istaknula je Williams.

Serena Williams je službeni povratak imala u Fed Cup reprezentaciji SAD-a na gostovanju u Holandiji, gdje je nastupila u paru sa sestrom Venus, kad je ukupna pobjeda već bila u rukama Amerikanki. Sestre su izgubile od Lesley Kerkhove i Demi Schuurs.

U službenom povratku u pojedinačnoj konkurenciji protivnica će joj u 1. kolu BNP Paribas Opena u Indian Wellsu biti 24-godišnja Kazahstanka Zarina Dijas, 53. teniserska sa WTA liste.

- Ne znam što očekujem. Nikad od mene nećete čuti da očekujem poraz, ali situacija je sad malo drugačija. Više od svega, očekujem da vidim gdje sam - rekla je Williams.