Williams nakon povratka tenisu: Znam da nisam u najboljoj formi

Objavljeno: 06.03.18 u 15:25

Serena Williams tvrdi da nije u najboljoj formi, ali da je spremna za povratak na WTA Tour, koji bi se trebao dogoditi ove sedmice na turniru u Indian Wellsu, gdje je trijumfovala 1999. i 2001. godine, a potom je 14 godina nije bilo. Razlog je bila reakcija gledalaca nakon što je njezina sestra Venus nekoliko minuta prije polufinala 2001. objavila da odustaje od nastupa.

Serena Williams se nakon poroda vratila tenisu FOTO: ARHIV
Serena Williams se nakon poroda vratila tenisu FOTO: ARHIV

Posljednji službeni nastup u pojedinačnoj konkurenciji Williams je imala na Australian Openu 2017. godine, kad je osvojila svoj 23. Grand Slam naslov. Samo nekoliko sedmica kasnije objavila je da je trudna, a u septembru rodila kćerku Alexis Olympiju.

Serena je tada najavila povratak na ovogodišnjem Australian Openu, ali je 36-godišnja teniserka ipak morala odustati od te namjere.

- Spremna sam, inače ne bih bila ovdje. Ako sada nisam spremna, onda nikada neću biti - izjavila je Serena Williams za britanski BBC.

Amerikanka je kazala kako joj se nije bilo lako vratiti treninzima.

- Bilo je teško. Bilo je mnogo dana, i još ih ima, kad se pitam kako ću izdržati. Bilo je stvarno, stvarno teško, ali idem dalje. Znam da još nisam u najboljoj formi, ali dižem se. Osjećam da ću za dva mjeseca biti mnogo bolja nego što sam sada, ali negdje moram početi. Ne želim više sjediti po strani i razmišljati o tome - istaknula je Williams.

Serena Williams je službeni povratak imala u Fed Cup reprezentaciji SAD-a na gostovanju u Holandiji, gdje je nastupila u paru sa sestrom Venus, kad je ukupna pobjeda već bila u rukama Amerikanki. Sestre su izgubile od Lesley Kerkhove i Demi Schuurs.

U službenom povratku u pojedinačnoj konkurenciji protivnica će joj u 1. kolu BNP Paribas Opena u Indian Wellsu biti 24-godišnja Kazahstanka Zarina Dijas, 53. teniserska sa WTA liste.

- Ne znam što očekujem. Nikad od mene nećete čuti da očekujem poraz, ali situacija je sad malo drugačija. Više od svega, očekujem da vidim gdje sam - rekla je Williams.