VEZANI TEKST - U Grazu ne zaboravljaju Osima: Ovako su legendarnom treneru čestitali 80. rođendan

Tako je recimo list Kleine Zeitung sačinio zbirku brojnih video poruka i čestitki za 80. rođendan bosanskohercegovačkog fudbalskog velikana.

Posebno je upečatljiva poruka bivšeg predsjednika Sturma Hannesa Kartniga, koji se uz najljepše želje za 80. rođedan posebno zahvalio Osimu.

- Mi kao "seljački klub" smo pod tvojim vođstvom postali svjetska senzacija - kazao je nekada prvi čovjek Sturma.

Osim brojnih čestitki bivših igrača Sturma bivšem šefu, posebno vrijedi onu koju je popularnom Švavi poslao francuski stručnjak Arsene Wenger.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kleine Zeitung Sport (@kleinesport)

VEZANI TEKST - Ivica Osim danas slavi 80. rođendan, sretno, Švabo

- Zdravo Ivane. Drago mi je što ti mogu poželjeti 80. rođendan. Prošlo je dugo vremena kako smo se sreli u Strasbourgu. Želim ti sve najbolje. Ti si jedan od najboljih ljudi i fudbalera koje sam sreo u životu. Samo naprijed, nadam se da ćemo se vidjeti uskoro -  kazao je Wenger u poruci Osimu.

Čestitke na adresu bh. legende poslale su i dvije najveće zvijezde Zmajeva, kapiten Edin Džeko i njegov zamjenik Miralem Pjanić.

- Veliki pozdrav za legendu bh. i šire Ivicu Osima. Želim da vam poželim sve najbolje za rođendan, čuvajte se i budite zdravo. Sve najbolje - poručio je Dijamant.

- Sretan rođendan Ivici Osimu. Hvala ti za sve što si nam dao u Bosni i Hercegovini. Meni je veliko zadovoljstvo i čast što te poznajem i nadam se da ćemo se još dugo godina družiti - kazao je Pjanić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kleine Zeitung Sport (@kleinesport)