open-navfaktor-logo
search
Nakon teške povrede
Welbecku drugi put operisan slomljeni zglob
Welbeck će sada početi s rehabilitacijom. Još je rano govoriti o tome koliko će to trajati. Oba operativna zahvata su prošla dobro, bez ikakvih komplikacija, rekao je Emery
13.11.2018. u 10:54
get url
text
Danny Welbeck

Danny Welbeck, napadač Arsenala, imao je i drugu operaciju slomljenog desnog skočnog zgloba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Welbeck je tešku povredu doživio u četvrtak u ogledu sa Sportingom iz Lisabona u Ligi Evrope, koji je završen bez golova.

Unai Emery, menadžer Topnika, kazao je da ne zna da li će Welbeck biti u stanju da se vrati na teren do kraja tekuće sezone.

- Welbeck će sada početi s rehabilitacijom. Još je rano govoriti o tome koliko će to trajati. Oba operativna zahvata su prošla dobro, bez ikakvih komplikacija. Svi u klubu sada će biti na raspolaganju Welbecku kako bi mu osigurali najbolje uslove za liječenje i podršku da se što prije vrati na teren - naglasio je Emery.

Welbeck, koji je ove sezone postigao pet golova u 14 utakmica za Arsenal, dobio je poziv od Garetha Southgatea za reprezentaciju Engleske, koju čekaju prijateljska utakmica protiv Sjedinjenih Američkih Država i susret s Hrvatskom u Ligi nacija.

Odlični 27-godišnji napadač u Arsenal je došao 2014. godine iz Manchester Uniteda. Za londonski klub je odigrao 126 takmičarskih utakmica i postigao 32 gola. U dresu reprezentacije Engleske nastupio je 42 puta uz 16 pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.