Webo je po povratku iz Francuske na Aerodromu Istanbul odgovarao na pitanja medija te izrazio zadovoljstvo podrškom koja mu je pružena.

Pomoćni trener je tom prilikom kazao i kako je klub pokazao zajedništvo.

- Sudija je rekao ono što su svi čuli. Pogodile su me riječi koje je koristio sudija koji ima UEFA licencu i smatrao sam da je prešao granicu. Hvala predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu i našem predsjedniku Gokselu Gumusdagu. Ovdje je zaista bila važna podrška. Noć 8. decembra je pokazala drugačiju dimenziju protiv rasizma. Pokazan je jedan stav - smatra Webo.

Dodao je kako se sudija od početka utakmice ponašao agresivno.

- Nisu donošene pravedne odluke za oba kluba. Zasigurno da smo kao klub morali reagirati, ali došlo je do jedne nepotrebne situacije. Izrečene su riječi koje nisu trebale. To je zaista bila riječ koja se ne treba izgovoriti. Nakon toga se sve odvilo u veoma lošem smjeru. Došlo je do ružnih prizora - rekao je Webo.

Podsjećamo, četvrti sudija Sebastian Coltescu je u utakmici između Bašakšehira i PSG-a u utorak, rasistički uvrijedio pomoćnog trenera prvaka Turske Pierrea Weboa, nakon čega je turski klub napustio teren. Utakmica je, odlukom UEFA-e, nastavljena u srijedu, a PSG je slavio s 5:1.