open-navfaktor-logo
search
Napadač Sjeverne Irske
Washington: Osjećamo se poput ranjenih životnija
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će od 20.45 sati na stadionu Grbavica ugostiti selekciju Sjeverne Irske u polufinalnom meču play-offa za plasman na Evropsko prvenstvo.
07.10.2020. u 11:03
get url
text

Na istom stadionu prije nešto manje od dvije godine Zmajevi su pod trenerskom palicom Roberta Prosinečkog s 2:0 savladali sutrašnjeg rivala, a dvostruki strijelac za naš tim bio je Edin Džeko.

U posljednjem nastupu protiv Norveške, u drugom kolu Lige nacija, Sjeverna Irska doživjela je pravu rezultatsku katastrofu. Na domaćem terenu poražena je s 5:1.

- Posljednji rezultat nije bio dobar i osjećamo se poput ranjenih životnija. Želimo da odigramo dobar meč da navijači mogu biti ponosni na nas - kazao je Conor Washington, koji je u oba susreta na startu druge sezone Lige nacija predvodio napad Sjeverne Irske.

Napadač Charltona koji je ove sezone u pet nastupa postigao dva gola smatra da je njegova selekcija trebala proći bolje u prethodnim duelima sa našom reprezentacijom.

- Ako pogledate prethodne dvije utakmice protiv Bosne i Hercegovine, posebno kući imali puno šansi i trebali smo imati dva ili tri gola prednosti - rekao je Washington.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.