open-navfaktor-logo
search
Glasnogovornik se javio
Vulin: Dok Vučić vodi Srbiju, RS može biti mirna i sigurna da će biti sačuvana
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Orešcu završnoj vežbi tokom koje su pripadnici Žandarmerije Srbije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske, polaznici kurseva specijalističkih obuka za članove posade i instruktora za obuku članova posade borbenih oklopnih vozila prikazali vještine, sposobnosti i znanje usvojeno tokom obuke.
01.10.2021. u 16:32
get url
text

- Terorizam je globalna pretnja i za borbu protiv terorizma moramo biti spremni. Zato je proces zajedničke obuke važan i potreban. Sigurnost Republike Srpske je za Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije važna koliko i sigurnost Srbije. Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska može biti mirna i sigurna da će biti i čuvana i sačuvana i da će biti pomagana na svaki način i diplomatski, bezbjednosno i ekonomski, a u skladu sa Dejtonskim sporazumom kao i sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama - poručio je Vulin, navedeno je na stranici MUP-a Srbije. 

- Republika Srpska je vanjskopolitički prioritet Srbije, a briga o Srbima van granica Srbije dužnost svakog predstavnika vlasti Srbije. Zadovoljan sam upornošću i posvećenošću pripadnika Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske. Njihov profesionalizam, ali i visoki patriotizam su garancija da će svaki sigurnosni izazov biti savladan, a imovina i životi građana Srbije i Srpske sačuvani . poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.