open-navfaktor-logo
search
Burno i u komšiluku
Vuksanović Stanković: Vlada pada do 4. februara, Crna Gora i Bosna i Hercegovina neće biti dio "srpskog sveta"
Protestima protiv najave rušenja aktualne crnogorske vlade i mogućeg formiranja manjinske, koji se danima održavaju u gradovima širom Crne Gore, pridružio se u nedjelju navečer u Podgorici i dio ministara, te dio zastupnika vlasti u crnogorskom parlamentu. 
24.01.2022. u 12:50
get url
text

VEZANI TEKST - Vuksanović Stanković za Faktor: SPC zahvaljujući DF-u Crnu Goru vuče u "srpski svet"

Aktualni potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović ranije je najavio da će njegova politička stranka Ujedinjena reformska akcija (URA) uskratiti podršku Vladi, a sredinom prošle sedmice zajedno sa zastupnicima iz opozicije pokrenuli su inicijativu za opoziv Vlade na čelu sa Zravkom Krivokapićem.

Zastupnica u Parlamentu Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković smatra da bi aktuelna Vlada Crne Gore trebala pasti do 4. februara.

- Izlazak iz ovakve situacije podrazumjeva dva scenarija. Prvi scenarij bio bi dogovor oko manjinske vlade koja bi bila orijentirana proevropski i prograđanski. S druge strane, ukoliko se ne uspije postići dogovor, onda bismo imali vanredne parlamentarne izbore, ali ono što je sigurno je to da će vlada pasti - kazala je Vuksanović Stanković za Faktor. 

VEZANI TEKST -  Protest u Podgorici: Podrška Vladi Crne Gore uz zastave Srbije
 

Smatra da su na sinoćnjim protestima u Podgorici pojedini ministri pokazali svoje pravo lice. 

- Njima interesi Crne Gore i njenih građana apsolutno nisu bitni, oni se bore isključivo za svoje fotelje - istakla je.

Osvrnula se i na izjavu ministrice prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, koja se u veoma ostrašćenom govoru obrušila i pokušala da omalovaži predstavnike manjinskih naroda, a nije štedjela ni potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ni vrh SNP-a, kao ni zastupnicu SDP-a Draginju Vukasnović Stanković.

- To ponašanje govori o klasičnom šovinizmu, nacionalizmu, vjerskoj i nacionalnoj netrpeljivosti, pa čak i o fašizmu - poručila je zastupnica SDP-a.

VEZANI TEKST - Vuksanović Stanković u Parlamentu CG: Ne dam da se vrijeđa BiH, RS nije i nikada neće biti država!

Na sinoćnjim protestima u Podgorici pojavio se i zastupnik u Narodnoj Skupštini Rebulike Srpske Nebojša Vukanović, a Vuksanović Stanković smatra da je njegovo pojavljivanje samo pokazatelj djelovanja politike "srpskog sveta". 

- To je samo potreba da se zaokruži pitanje "srpskog sveta", kako bi uz podršku trenutne vlade zvanični Beograd taj projekat završio do kraja, a to je da Republika Sprska koja je genocidna tvorevina, kao i Crna Gora budu dio "srpskog sveta". Bosna i Hercegovina i Crna Gora nikada neće biti dio "srpskog sveta", to su suverene države i tako će i ostati - poručila je  Vukasnović Stanković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.